Dough:
- 25 dag flour
- 1 tsp baking powder
- 10 dag margarine
- 8 dag sugar
- 1 pkg vanilla sugar
- 1 egg
- 1 kg apples (sour-ly, peeled)
- 2 pkg vanilla pudding powder
- 3/4 l Peach-sparkling wine or white wine (semi-sweet)
- 20 dag sugar
- 1 pkg vanilla sugar
Combine ingredients and knead until it's a shortcrust pastry dough.
Wrap in plastic foil for half an hour, and let it rest in a cool place.
Then spread it into the baking form.
Filling:
Vanilla sauce: prepare like pudding.
Apples: grob raspeln und mit noch warmer Puddingmasse vermengen
Final steps:
- Pudding-Apfelmischung in Tortenform geben
- Bei 175°C etwa 1 Stunde backen
- über Nacht kühl stellen
- 1 Becher Schlagobers fest schlagen und auf Torte verteilen
- zum Schluss mit etwas Eierlikör "Fäden" über die Torte ziehen